Otočac – Obilježavanje Dana kruha

0

U Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana u Otočcu danas 15. listopada,  je obilježeni Dani  kruha i zahvalnosti Bogu za darovane plodove zemlje.

Učenici su sa svojim nastavnicima, profesorima i vjeroučiteljima u velikoj dvorani organizirali izložbu kruha i kolača te plodova zemlje. Na početku svečanosti blagoslova kruha otpjevana je pjesma »Kriste, u Tvoje ime«, a potom je učenica VI B razreda Katarina Bižanović kazala: U mnogim zemljama svijeta u listopadu se jedan dan slavi kao Dan zahvalnosti Gospodinu. Negdje je to početkom listopada, negdje krajem mjeseca. Zahvaljujemo mu što se brine za nas, jer živimo od njegova kruha i njegove riječi. Od davnina kruh je ljudima dragocjeno blago. Oni ga mijese i peku, blagoslivljaju i među sobom dijele. Danas smo ovdje da bi obilježili dane zahvalnosti za plodove zemlje i blagoslovili ove Božje darove. Srdačno pozdravljam sve nazočne učitelje i učenike i sve djelatnike naše Škole. Osobito pozdravljam našeg župnika mons.Tomislava Šporčića i naše roditelje. Zahvaljujemo se vrijednim majkama i bakama koje su nam ispekle ove ukusne kolače i peciva.

Oglas

Svoja razmišljanja i recitacije o Danu kruha izrekli su učenici od I. VIII razreda predvođeni vjeroučiteljima  Tinom i Dariom Koščak, te s.Krešimirom Vuleta.

Na zahvalnost djeca su potaknuta i riječima župnika  koji se istim obratio riječima molitve i prigodnim riječima,  a molitvu vjernika uputila je vjeroučiteljica Tina Koščak . Djeca su otpjevala nekoliko duhovnih pjesama uz pratnju na gitari vjeroučitelja Daria Koščak. Blagoslov kruha i plodova zemlje obavio je mons.mr.Tomislav Šporčić – generalni vikar Gospićko-senjske biskupije i otočki župnik, a na kraju su djeca otpjevala pjesmu „ Ima jedna duga cesta „.

B.I.B.