Otočac – okončan projekt «Svaka kap je važna-rijeka Gacka»

0

OTOČAC – Suradnjom Grada Otočca, UNPD-a i tvrtke «Coca Cola» uspješno je okončan projekt pod nazivom «Svaka kap je važna-rijeka Gacka». Riječ je o održivom razvoju i uređenju područja uz Gacku te održivom razvoju i raspolaganju tom bogatom prirodnom baštinom. U tu je svrhu uz stari rukavac Gacke izgrađena rekreativna šetnica s klupama i spravama za vježbanje. U ovaj su zanimljivi projekt uključeni i Turistička zajednica Grada Otočca, Županijska gospodarska komora, Biciklistički klub «Barkan» i ŠRU «Gacka». Gradonačelnik Grada Otočca Mario Barković u obraćanju novinarima izrazio je zadovoljstvo učinjenim te se zahvalio na potpori.
– Ovaj novi i vrlo atraktivni sadržaj uz Gacku samo je dio naših ukupnih nastojanja da uljepšamo naš grad, dademo mu nove sadržaje i kako bi život u njemu bio ugodniji.

Važno je reći da se cijeli projekt uklopio u našu strategiju razvoja i potrebu da se maksimalno očuva okoliš. Na ovaj je način očuvan ekološki sklad u ovom dijelu prostora, a svi smo dobili jedan atraktivan i koristan sadržaj, istaknuo je gradonačelnik Barković.  Svoje zadovoljstvo učinjenim izrazila je i stalna predstavnica UNPD-a u Republici Hrvatskoj Louisa Vinton koja naglašava kako se ovim projektom pokazala vrlo uspješna suradnja UNPD-a s lokalnom zajednicom. UNPD je tijekom zadnje četiri godine u ovakve projekte na tlu Hrvatske uložio 4 milijuna kuna, od čega je projekt rekreacijskog parka u Otočcu ukupno stajao milijun i 830 tisuća kuna.

Oglas

M. S.