Otočac – Početak izgradnje Spomenika hrvatskim braniteljima

0

Danas 7.veljače, djelatnici Komunalca d.o.o Otočac započeli su izmještanje starog dječjeg igrališta skidanjem zaštitnih ograda i uklanjanjem starih sprava za igranje, a čime i započinju radovi na izgradnji Spomenika hrvatskim braniteljima.

Želja za izgradnjom Spomenika hrvatskim branitelja sa pripadajućim sadržajima proizišla je na način da izgrađen Spomenik bude svojevrsni simbol Grada tj. obilježje po kojem će Grad Otočac biti prepoznatljiv. Na taj način se ujedno odaje počast Gradu kao sudioniku Domovinskog rata.

Lokacija postavljanja Spomenika je Središnji gradski park u Otočcu. Sukladno tome, nakon formiranog projektnog zadatka pristupilo se izradi Idejnog rješenja Spomenika hrvatskim braniteljima Domovinskog rata koje će poslužiti kao valjana podloga za izvedbu Spomenika, a slijedom toga, a i zbog bržeg postupka angažirani su arhitekti, akademski umjetnici i projektantske tvrtke.

Prostor predviđen za smještanje Spomenika je površine 1000 m2, a ukupna vrijednost izvedenih radova iznosila bi 1,3 milijuna kuna. Stručno povjerenstvo zaprimilo je četiri ponude od kojih je ponuda ARBI d.o.o. iz Zagreba najprihvatljivija i ujedno je to ponuda koja zadovoljava sve uvjete iz zahtjeva za izradu idejnog rješenja Spomenika hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.

/ bib /