Otočac – Polaganje izviđačkih zavjeta

0

Odred izviđača “Fortica” Otočac danas 22.svibnja na brdu Fortica organizirali su svečani čin polaganja izviđačkih zavjeta, a pristupili su članovi Jata “Terra”, Planinki ” Milefollium” i Izviđača ” Sans Sousi “.

Kako je vrijeme bilo vrlo promjenjivo, odjednom je počela grmljavina, kiša i led okupljeni su se sklonili ispod cerada, a nakon tridesetak minuta počeo je svečani čin.

Prisutne je pozdravila i zahvalila se na dolasku starješina Odreda izviđača Fortica Višnja Kotvica.

U ime Grada Otočca prisutne izviđače i njihove roditelje pozdravio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Ostović koji je i starješini Višnji Kotvica predao zastavu Grada da predstavljaju svoje mjestuo tamo kuda odlaze.

Prisutne je pozdravio i “legenda” Otočkih izviđača bivši starješina Odreda od 1971 – 1988. godine Milan Mićo Lukić koji je svim novim članovima koji su položili izviđačke zavjete darovao knjigu čiji je autor ” 30 godina izviđača u Otočcu 1958 . – 1988.”

Izviđači po grupama izveli su nekoliko šaljivih skečeva.

Dalje se pristupilo podizanju zastave Odreda i RH, paljenju izviđačke vatre i polaganju izviđačkih zavjeta a koje zapovjedi izdavala je Draženka Bešenić načelnica Odreda.

Roditelji i uzvanici bili su počašćeni izviđačkim gulašom, kolačima i pićem.

/ bib /