Otočac, Proslava zaštitnika župe – najave

Župa Otočac priprema se za svetkovinu Presvetog Trojstva 30.svibnja, kojim se proslavlja  i zaštitnika  župe – crkveni god.

Na duhovski ponedjeljak i blagdan Majke Crkve biti će  dvije mise. Jedna u 11 sati u crkvi Majke Božje u Poljicima,  te u 18,30 u župnoj crkvi u gradu Otočcu.

Nastavak ispod oglasa

U utorak se navršava 10 godina,  kako je papa Ivan Pavao II. izdao bulu proglašenja osnutka gospićko-senjske biskupije. U Gospićkoj katedrali kroz devet prethodnih služit će se sv. Misa kojom se završava osmodnevno čitanje sv. Pisma u istoj katedrali.

Misu će služiti generalni vikar mons. mr. Tomislav Šporčić, a u župnoj crkvi u Otočcu svetu misu služiti vlč. Mile Rajković.

U srijedu nakon večernje mise  je  Euharistijsko klanjanje u kojem će se  posebno moliti za sve naše župljane.

U četvrtak će biti misa za pok. članice Društva „Hrvatska žena“ i za pok. djelatnike Osnovne škole u Otočcu. Sv. Misu će predvoditi don.  Anđelko Kaćunko. Na misi će sudjelovati i prof. Ljilja Vokić, koja će poslije mise održati predavanje na temu „Hrvatska žena“

U petak, u 18,30 sv. Misu će služiti fra mr. Draženko Tomić, kancelar naše biskupije, a poslije mise u 19,30 u župnoj dvorani biti  će predstavljanje monografije o našoj biskupiji koja je tiskana povodom 10. godišnjice biskupije. Monografiju će predstaviti mons. dr. Mile Bogović, biskup,  fra. mr. Draženko Tomić i mons.mr. Tomislav Šporčić – generalni vikar biskupije i župnik u Otočcu.

U subotu, sv. Misu služit će mons. dr. Juraj Batelja, postulator za proglašenje svetim bl. Alojzija  Stepinca, a nakon mise u župnoj dvorani održat će predavanje.

U nedjelju, kad se slavi svetkovina Presvetog Trojstva sv. Mise su u 9 i 11 sati, a predvodit će ih i propovijedati mons. dr. Juraj Batelja, uz koncelebraciju drugih svećenika. Pjevanje će predvoditi župni pjevački zbor pod vodstvom prof. Branke Bernadrdi. Sv. Misa u 11 sati počet će kratkom ulaznom procesijom .

I.B.