Otočac proslavio Dan Grada i blagdan zaštitnika sv.Fabijana i Sebastijana

0

Višednevne kulturne, sportske i vjerske manifestacije predhodile su obilježbi Dana Grada Otočca i blagdana zaštitnika Sv.Fabijana i Sebastijana, koji je u petak, 20. siječnja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima a potom svečanom procesijom i sv.Misim koju je predvodio biskup Gospićko senjski mons.dr. Mile Bogović, završile svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Otočca u Gackom pučkom otvorenom učilištu.
Svečanoj sjednici nazočili su brojni uzvanici, župan ličko senjski Milan Jurković, izaslanik predsjednika RH Siniša Tatalović, saborski zastupnik Darko Milinović, gradonačelnici i načelnici susjednih Gradova i Općina, biskup Gospićko senjski Mile Bogović, predstavnici HV, MUP-a, gospodarstvenici, te kulturni, športski i brojni stanovnici grada Otočca i Ličko senjske županije.

Nazočne je pozdravila predsjednica GV Otočca Slavka Bogdanić, nakon čega je gradonačelnik Otočca Mario Barković nazočne upoznao sa ostvarenim gospodarsko socijalnim rezultatima u 2011. godini i iznio smjernice daljnjeg razvoja grada i Gacke doline.

Saborski zastupnik Darko Milinović grad Otočac naveo je kao primjer uspješnog razvoja određene sredine dok je župan Jurković iznio i podatke koje grad Otočac svrstavaju u jedan od najkvalitetnije gospodarski osnaženih gradova u Hrvatskoj. Posebni izaslanik predsjednika RH Siniša Tatalović čestitajući stanovnicima Otočca Dan Grada, iskazao je osobno zadovoljstvo ali i zadovoljstvo predsjednika Josipovića kvalitetnim razvojem cijele Ličko senjske županije a tako i grada Otočca, iskoristivši priliku da pozove građane Like da iskoriste priliku i 22. siječnja zaokruže da za ulazak u Europsku uniju.

Na svečanoj sjednici gradonačelnik Mario Barković i načelnik Općine Topusko Nikola Abramović potpisali su povelju o prijateljstvu i suradnji te izmijenili prigodne darove.

Nakon svečanog čina potpisivanja Povelje o prijateljstvu i suradnji Grada Otočca i Općine Topusko uslijedila je dodjela javnih priznanja Grada Otočca HCR- Hrvatskom centru za razminiranje, Hrvatskim cestama – Ispostavi Gospić, pukovniku Davoru Peitelu, Tamburaškom orkestru Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac, Nogometnom klubu Otočac i Košarkaškom klubu Otočac. Javna priznanja dobitnicima su uručili gradonačelnik Mario Barković i predsjednica GV Slavka Bogdanić.

Dražen Prša