Otočac – U župi Presvetog Trojstva dva krštenja

0

Danas 07.kolovoza, na devetnaestu nedjelju kroz godinu u našoj župnoj crkvi Presvetog Trojstava središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojoj propovjedi osvrno se na današnje Evanđelje po Mateju ( Mt 14,22-33 ).
Vjera ne otvara put koji bi izabrao mrak i neprilike, već omogućuje da čujemo, vidimo glas Prisutnosti koja se bez vjere ne doživljava. Vjera nas osloboađa ponekad tako teškog zanimanja: biti čovjek.Izvanjski se može činiti, čak i argumentirano ustvrditi, da vjera ne olakšava, nego otežava put. Put nije lakši zbog toga što bi vjera bila neka nova snaga na putu, nego zbog toga što predhodi putu ili, jednostavno nije rečeno, što putu daje smisao.

Živa riječ ove nedjelje je da ne razvijamao ispraznu znatiželju. Bog se susreće u čežnji za čovjekom. Kako su samo moćne riječi apostola Pavla koji u tuzi i boli, zbog činjenice da njegova subraća i sestre nisu prepoznali Isusa. Znao je da nema pravo živjeti odvojeno s Bogom, dok su njegovi bližnji u istinskoj potrebi.

Danas u zajednicu krštenih primljeni su Korina Rupčić i Lucija Katalinić.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor, a za orguljama bio je bogoslov Josip Šimatović.

( bib )