Otočac – Uskoro još jedana Udruga iz Domovinskog rata

0

Sinoć, 9.prosinca u 18,00 sati u hotelu Zvonimir u Otočcu održan je sastanak Inicijativnog odbora za osnivanjem Udruge Posebne jedinice policije „Sokolovi – Sinac 1991“.

Inicijativni odbor u sastavu Milenko Kovačić, Tomislav Majetić, Zoran Jelinić, Nikola Cvitković i Ivan Bižanović već su imali dva prethodna sastanka te na sinoćni sastanak odazvalo se dvadesetak bivših pripadnika PJP Sinac, a desetak ih se ispričalo zbog nemogućnosti dolaska i bolesti.

Na trećem proširenom sastanku IO raspravljalo se o statusu udruge, nazivu i sjedištu, zastupanju, ciljevima, djelatnostima kojima se ostvaruju ciljevi, članstvo te pravima i obvezama članova, tijelima udruge, njihovom sastavu, izboru, opozivu, ovlastima, načinu odlučivanja i trajanju mandata.

Na temelju članka 10.i 11. Zakona o udrugama donošena je odluka za održavanje osnivačke skupštine za sredinu siječnja iduće godine.

Udruga će za temeljne ciljeve u radu imati :

1. promicanje temeljnih vrijednosti Domovinskog rata
2.sjećanje na herojska djela, žrtve i ideale pripadnika Posebne jedinice policije u obrani suvereniteta Republike Hrvatske
3.zaštitu društvenog statusa, dostojanstva, časti, ugleda i vitalnih interesa članova Udruge kao i interesa obitelji poginulih, ranjenih, te teško bolesnik pripadnika udruge

/ bib /