Otočac – Uskršnji ponedjeljak

0

Uskršnji ponedjeljak je kršćanska svetkovina. Slavi se dan nakon Uskrsa.

U crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik u suslavlju s dr.Ivanom Šporčić umirovljenim profesorom Biblijskih znanosti, te stalnim ( oženjenim ) đakonom Tomislavom Sikavica iz Riječke nadbiskupije.

Oglas

U svojoj propovjedi dr.Šporčić je kazao: Ovo je drugi dan Uskrsa.Na ovaj dan, u crkvama se spominje put uskrslog Isusa u Emaus s dvojicom učenika, koji su ga tek naknadno prepoznali, kada je lomio kruh.
Svi se bojimo smrti. Smrt je nešto strašno, to je u nama nešto ljudsko. Bojati se izgubiti život, kako starimo postajemo škrti. Sve je to nekakav ljudski strah. U strahu su velike oči. Nakon Uskrsa nema straha, budimo radosni. Smrt je jedna strana medalje ljudskog života, čeka nas vječni život. Uzalud bi bila vjera naša da Isus nije uskrsnuo. To moramo svjedočiti, ne samo svojim riječima nego i djelima. Ima i živih ljudi koji su zakopani. Tim ljudima treba pomoći da žive radosno, kršćanski, da svjedoče svojim životom, da ne žive u strahu. Budimo radosni, Bog ne bi bio Bog da čovjek nestaje, da strune u grobu, da duša ostane u podzemlju.

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor predvođen s.Krešimirom Vuleta a za orguljama bio je mr.Edmund Andler-Borić.

/ bib /