Otvoren 39. Međunarodni senjski ljetni karneval

0

39. Međunarodni senjski ljetni karneval svečano je otvoren na gradskom Trgu Cilnica u Senju. Prije nego što mu je zamjenik senjskog gradonačelnika Miroslav Prpić, dr.med. predao ključeve grada, meštar karnevala Danijel Tomljanović – Feralić je u svom govoru izrazio „nebrigu“ za recesiju i ulazak Hrvatske u Europsku uniju jer se svi problemi u svijetu karnevala, kako kaže meštar, rješavaju smijehom, zabavom i veseljem uz puno ića i pića. Meštar je na pozornici imao podršku predsjednika Hrvatske udruge karnevalista i Karnevalskog odbora Senj Ivana Prpića kao i predsjednika karnevalske udruge „Raganj“ Ante Španića.

Senjski zamjenik gradonačelnika je bez velike brige predao ključeve meštru senjskog karnevala jer, kako kaže, gradska blagajna je gotovo prazna pa se ne mora brinuti da će meštar biti „široke“ ruke.

Oglas

U programu svečanog otvaranja 39. Međunarodnog senjskog ljetnog karnevala nastupila je Gradska glazba Senj i plesna skupina Maja`s dance nation.

Svoj vrhunac karneval će doseći u subotu kada će u 19,00 sati s parkirališta podno brda Nehaj krenuti velika atraktivna međunarodna karnevalska povorka nakon čega slijedi zabava do jutra uz glazbene sastave Super Nova i senjski Trio Marinero.

A.P.