Otvoren Dom zdravlja u Novalji

0

U Novalji je svečano otvorena nova zgrada Doma zdravlja. Investicija vrijedna 18,5 mil kuna u potpunosti će izmjeniti dosadašnji način obavljanja zdravstvene djelatnosti u Novalji. Pred doista brojnim uvaženim uzvanicima zgradu je svečano otvorio potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi mr. Darko Milinović. U svom govoru pred okupljenim gostima istaknuo je važnost ove zgrade za jedno turističko mjesto ali i važnost koju ima za domicilno stanovništvo u nastojanjima države da zadrži ljude na hrvatskim otocima. Osvrnuo se je ministar i na trenutnu aktualnu političku situaciju gdje dominira vijest o završetku pregovora između Hrvatske i Europske unije.
”Napravili smo najbolniju reformu unutar zdravstvenog sustava u zadnjih 20 godina. Prije reforme sustav je radio mjesečni gubitak od oko 250 mil kuna a danas posluje bez gubitaka. rezultat našeg rada je i ova zgrada za koju su neki mislili da nikad neće biti završena. Ali zahvaljujući našem hrvatskom optimizmu i uspješnom radu tima (gradonačelnik, župan, ministar op. a.) zgrada je bez imalo problema izgrađena i stavlja se u funkciju”, naglasio je Milinović.

Gradonačelnik Ivan Dabo zahvalio se je prisutnim gostima a posebno onima koji su pomogli u realizaciji ovakvog projekta.
”Od 18,5 mil kuna, koliko iznosi vrijednost investicije, Grad Novalja sudjelovala je sa 8 mil kuna i to u vremenima globalne ekonomske krize. Svjesni smo značaja ovakvog objekta, stoga nismo ni trenutka razmišljali o našem sudjelovanju u njemu”, naglasio je Dabo te se zahvalio potpresjedniku vlade, županu te resornim državnim tajnicima na podršci i pomoći.

Sve prisutne pozdravili su i kratko se osvrnuli na protekli rad Doma zdravalja Novalja župan Ličko-senjske županije gosp. Milan Jurković i Hrvoje Tičić, dr. med., ravnatelj Doma Zdravlja u Novalji te Josip Borić, državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koji je istaknuo važnost ulaganja na hrvatskim otocima.

M.Š.