Ove godine bez obilježavanje Svetog Nikole!

GSB

Vezano uz najradosniji dio godine koji uključuje i blagdan  Svetog Nikole, 6. prosinca, kontaktirali smo gospićkog župnika vlč. Maria Vazgeča. Epidemija nam je već „zagorčala živote“, a tako će se i nastaviti.

-Zbog epidemioloških mjera ove godine u našoj katedrali nećemo imati proslavu blagdana Svetog Nikole. Lani smo pri tome imali više od 300 djece i roditelja, u crkvu se nije moglo ući. Prema epidemiološkim mjerama ove godine ta će proslava, nažalost, izostati. 

Nastavak ispod oglasa

U nedjelju nakon sv. mise, oko 18.45 sati, upalit ćemo prvu adventsku svijeću. Bit će to već tradicionalno ispred katedrale, kod kipa Marte vodarice, pojasnio nam je vlč. Mario Vazgeč.

Na ovaj način će djeca svakako biti uskraćena za priredbe koje se organiziraju u crkvama i pri tome dijele darovi. Jedino što pouzdano znamo jest podatak da će Sveti Nikola i ove godine pohoditi dobru djecu i u cipelama i čizmicama ostavljenim po prozorima ostavljati im darove. Sreća je što ovaj svetac ne pohodi odrasle jer bi se u mnogim cipelama našla šiba ili još bolje-kolac!!!

M.S.