Ovoga vikenda u Gospiću dvije vrijedne akcije

0

Neumorni „Rotary club“ ne prestaje s djelovanjima u Lici i znatno šire. Tako će u petak, 19. svibnja od 10 sati u Domu za starije i nemoćne u Gospiću saditi biljke. Oko svega se samoinicijativno uključila poznata gospićka liječnica i humanitarka dr. Mirjana Vrkljan Radošević.
– Rotary klub je inicijator te priče, a kada sam vidjela da postoje mnoge biljke i da im se traži mjesto negdje u našoj županiji javila sam se i povezala ravnateljicu Doma i gđu. Mateju Angelinu Kramar koja je koordinatorica za Hrvatsku. A kad je objavila da traži mjesto u Ličko-senjskoj županiji za sadnju 250 sadnica ja sam predložila gospićki Dom za starije i nemoćne i tako se priča zakotrljala. Tijekom dogovora u Domu su nam rekli kako bi voljeli da njihovi štićenici imaju svoj vrt i biljke o kojima bi se brinuli. Zato se vidimo ovoga petka na volonterskoj akciji s lopatama u rukama kada ćemo posaditi od 250 do 300 sadnica cvijeća, začinskog bilja, ukrasnih grmova i stabala, poručila nam je dr. Mirjana Vrkljan Radošević koja na ovoj akciji očekuje 100-tinjak volontera.

Ujedno naglašava kako će se u subotu s početkom od 10 sati održati akcija „Hodanjem do zdravlja“, u organizaciji Hrvatske liječničke komore-podružnice Gospić čija je predsjednica. Akciju podupiru Apoteka „Pablo“, Gradsko društvo Crvenog križa Gospić, Trgovački centar Lidl, Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije i Caffe-bar „Mint“. Mjesto okupljanja je Trg Stjepana Radića.

L. O.