Pag – Tramontana kup 2011

0
Tramontana kup
Tramontana kup

Jedriličarski klub ¨Tramontana¨  i Hrvatski jedriličarski savez treću godinu za redom organiziraju Tramontana kup 2011 koji će se održati u Pagu 27. i 28. kolovoza.

Pravo nastupa na ovoj regati koja će ponovno zabijeliti pašku valu imaju svi jedriličari i jedriličarke verificirani kod svojih nacionalnih saveza. Prema programu organizatora, u subotu 27. kolovoza za 12.00 je predviđen start jedrenja te u nedjelju 28.kolovoza u 11.00. Za flotno jedrenje je predviđeno pet jedrenja.

Nevio Prtenjača, tajnik JK ¨Tramontana¨ te tajnik klase optimist pri Hrvatskom jedrilačarskom savezu o ovom kupu kaže: ¨Drago nam je da okupljamo jedriličare od Istre do Splita  i s ovim kupom označavamo kraj ljeta i to jednom od opuštenijih regata koje se održavaju tijekom godine. Nadamo se da će nas poslužiti dobro vrijeme premda je prethodne dvije godine bila malo jača bura nego što bi željeli tako da očekujemo ono najbolje, a to je burin¨.

Prtenjača je nastavio: ¨Izrazito sam ponosan pa našu prvu regatu Tramontana kup 2009. kada su došli jedriličari iz Rovinja, Pule, Krka, Baške, Šibenika, Splita, Hvara i jedna jedriličarka iz Slovenije koja je bila šesta na svijetu. I ove godine nam dolaze kvalitetni natjecatelji – tu su i gosti iz Slovenije, imamo najave i čeških natjecatelja tako da vjerujemo da će sve proteći u lijepom natjecanju¨

Najuspješniji jedriličari će biti nagrađeni  s petnaestak nagrada i to prva tri jedriličara u ukupnom poretku po klasama, prva jedriličarka po klasama, prva tri jedriličara u ukupnom poretku do 12 godina te prva jedriličarka do 12 godina. S prigodnim nagradama sudjeluje i Turistička zajednica Grada Paga.

Rp