Paljenje HDZ-ove zastave dira u osjećaje građana

11

‘Paljenje HDZ-ove zastave uvreda je za 907.743 hrvatska građana koji su 2007. glasali za HDZ na izborima. Nije dobro dirati u osjećaje tih građana. Na neki način, paleći zastavu HDZ, dirate u osjećaje barem 230 tisuća članova HDZ-a jer zastava HDZ-a, kao i zastave ostalih stranaka, na neki način simboliziraju našu državotvornost’, kazao je potpredsjednik Vlade i HDZ-a te ministar zdravstva Darko Milinović.

‘Mirni prosvjedi da, apsolutno svi imaju pravo na to, ali na uništavanje imovine i diranje osjećaja u ovom slučaju HDZ-a i ostalih stranaka, nemaju pravo, a i sve je puno nerazumljivih poruka. Oni nemaju artikuliran i jasno određen cilj. No vidjeli smo da su jučer pale maske i da paljenje stranačkih zastava podržavaju Damir Kajin i Dragutin Lesar. Napokon je jučer viđeno da koalicija stoji iza tih prosvjeda’, zaključio je Milinović.

Novinarima je prije Vladine sjednice paljenje zastava komentirao također potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković: ‘Zastava je svugdje i svakom dio nečega što predstavlja određeni simbol i ovo paljenje je izuzetno ružna gesta, a zastave EU još katastrofičnije.’ – prenosi t-portal.hr