„Pčelice“ su izvršile obećano

GOSPIĆ – U dvorištu Uglovnice, najveće stambene zgrade u gradu, danas je bilo vrlo živo. Održana je volonterska radna akcija koju je najavila Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“. Osim članova udruge pomagali su djelatnici Grada Gospića, gradskih poduzeća i ustanova, članovi sportskih klubova, djeca… Potpuno je obnovljeno postojeće igralište za košarku, dodani su novi sadržaji i uređen je veći dio prostora. Predsjednica „Pčelica“ Željka Šikić nije krila zadovoljstvo odazivom na akciju i njezinim rezultatima.

-Okupilo se mnoštvo djece, njihovih roditelja, tu su i djelatnici Grada Gospića, gospićka poduzeća, sportaši… Danas smo postavili novu ogradu oko igrališta, obnovili koševe, postavili golove za mali rukomet, oslikavali smo zidove dvorišta gdje su nam pomagali veliki i mali umjetnici. Na Peradarskoj farmi Jelača u Ličkom Novom obnovili smo stare palete i od njih načinili klupe i stolove. Postavljeni su i novi koševi za otpatke. Moram se zahvaliti svima koji su nam pomagali i bojim se da nekog ne zaboravim: to su privatne tvrtke NSP, Vrkljan i Peradarska farma Jelača koju sam već spomenula. Grad Gospić nam je uvijek vrijedan i dobro došao partner, gradska poduzeća također. Sve je odrađeno volonterski i s puno ljubavi, a na tome se temelje sve dobre akcije, rekla je Željka Šikić. Među volonterima je bio i zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan.
-Grad Gospić se redovno priključuje svim akcijama, a ova danas je posebno vrijedna. Uređenje igrališnog prostora u dvorištu Uglovnice ima višestruko značenje. Djeca će se baviti sportom i slobodno vrijeme provodit će na najbolji mogući način. Ovdje se igraju bez opasnosti od cestovnog prometa, blizu dvojih domova, pa su i roditelji presretni što je na ovaj način maksimalno povećana sigurnost djece. Na ovaj se način nastavlja dugoročna akcija uređenja sadržaja za naše najmlađe sugrađane. Grad Gospić će vrlo skoro nabaviti i ugraditi ljuljačke na ovom igralištu, opremu koje zadovoljavaju najviše europske sigurnosne standarde.
Skupina klinaca nije moga dočekati završetak radova pa su se podijelili u dva tima i krenuli s košarkom. Djevojčice su se prihvatile kistova i na već oslikanim zidovima dodavale detalje. Netom postavljene klupe zaposjela su djeca, mame, tate i bake. A za sve ove sadržaje trebalo je tek nešto novca, podosta truda i najviše ljubavi.
M. S.

Nastavak ispod oglasa