Penzići na prosjačkom štapu – Vladina nemoralna i nepravedna odluka

3

Iznos od 145 kuna koji je Vlada jednokratno odlučila isplatiti umirovljenicima kao dio HDZ-ove predizborne kampanje, nije samo nemoralan, nego i duboko nepravedan.

Naime, među umirovljenicima čiji je glas na izborima Vlada odlučila pokušati kupiti je 135 tisuća umirovljenih građana, korisnika tzv. razmjernih mirovina (onih koji dio mirovine primaju iz jedne ili više država u inozemstvu).

Međutim, iako takva prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi 713 kuna, i iako među njima uistinu postoji velik broj ljudi koji su životno ugroženi, činjenica je da je Vlada ponovno u isti koš strpala sirotinju i umirovljenike koji, primjerice, iz Njemačke primaju 500 ili tisuću eura mirovine mjesečno.

HSU procjenjuje da barem 70 tisuća korisnika razmjernih mirovina ima ukupna mirovinska primanja viša od 3.200 kuna.

Tako će se dogoditi da će 145 kuna dobiti mnogi čija stvarna mirovinska primanja daleko prelaze 3.200 kuna, ali ništa neće dobiti oni čija mirovina iznosi jednu kunu više od propisane svote.

Stihija, neznanje, nered i nerad kao jedina konstanta ove Vlade tako će „predizbornim vaučerom“ umirovljenicima dobiti još jednu svoju potvrdu.

HSU kao jedina parlamentarna umirovljenička stranka stoga još jednom poziva sve umirovljenike da uzmu novac, jer je on ionako njihov, ali da ne glasaju za Vladu i stranku koja ih permanentno podcjenjuje i međusobno svađa i dijeli.
bv/hsu