Perušić – 50.godišnjica misništva vlč.Josipa Mustač

0

Donosimo program slavlja zaštitnika župe Sv.Križa i 50.godišnjice misništva vlč.Josipa Mustač.

Oglas

I – Trodnevna priprava

Subota, 12.rujna u 18,00 sati – Sv.Misa za mlade. Misu predvodi i propovijeda do. Anđelko Kaćunko, župni vikar u Gospiću.

Nedjelja, 12.rujna sv.Mise u 9,00 sati u crkvi sv.Roka, a u 11,00 sati u župnoj crkvi Sv.Križa. Misu u 11,00 sati predvodi i propovijeda – don.Anđelko Kaćunko.

Ponedjeljak, 13.rujna u 18,00 sati – Sv.Misa za sve župljane, a posebno za roditelje predškolske i školske djece. Nakon mise kratki razgovor o odgoju djece i mladih u obitelji – predvodi i propovijeda mons.mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar biskupije i župnik otočki.

Svakog dana sat vremena prije svetih misa bit će prigoda za ispovjed.

II – Blagdan Križeva, 14.rujna 2010.

10,30 sati – Svečana procesija od župnog stana do crkve nakon koje slijedi koncelebrirana sv.Misa. Misu predvodi župnik – slavljenik vlč.Josip Mustač, s kojim koncelebriraju: mons.mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar biskupije koji će i propovjedati, svećenici Gospićkog i Otočkog dekanata, župnik Privlake – rektor i katedralni župnik Sv.Stošije u Zadru mons.Ivan Mustač, fra.mr.Draženko Tomić – voditelj i animator na misnom slavlju te ostali prisutni svećenici.

Na misi će sudjelovati predstavnici Općinskih vlasti, članovi Župnog pastoralnog vijeća i pjevači, učenici Osnovne škole u Perušiću. Za njih će ovo biti i misa za početak nove školske godine. Slavlju će se pridružiti i veći broj župljana iz Privlake, rodne župe vlč.Josipa Mustača.Na kraju mise slijede čestitke slavljeniku – zlatomisniku vlč.Josipu Mustač.

Ručak za uzvanike u dvorištu ispred župnog stana.

18,00 sati – Druga sv.Misa – predvodi: sinovac vlč.Josipa Mustača, mons.Ivan Mustač, rektor katedrale sv.Stošije u Zadru.

I.B.