Perušić dobio novu šetnicu

Među brojnim turističko-izletničkim resursima što se gotovo svakodnevno viđaju na području Perušića, od danas svakako uvrstiti poučnu stazu Klisa. Proteže se iz samog centra Perušića u duljini od 1.198,54 m. Uz pokazne panoe šetnja ovom stazom je i edukativna jer je pri tome moguće doznati o šumama, flori i fauni ovoga kraja ali i o samom brdu Klisa i njegovom višestrukom značenju u životima Perušićana.

Upravo na ovom brdu uz čuvanje stoke, rađale su se ljubavi, sklapala prijateljstva i odvijale najmaštovitije dječje igre. Hodajući stazom nailazi se na vidikovac i nekoliko klupica koje dobro dođu za odmoriti se i pritom uživati u pogledu na Stari grad Perušić, crkvu Uzvišenja sv. Križa i okolicu.
Ova poučna staza dobiva i svoj značaj u turističkom smislu, turisti koji borave u Perušiću koriste vrijeme za šetnju i uživanju u prekrasnim vidicima. Završetkom projekta, koji je inicijativa Općine Perušić ovaj gradić dobio je još jedan prirodni artefak u nizu kojim je obogaćena turistička ponuda.

Nastavak ispod oglasa

L. O.