Perušić gradi dalje…

0

Tijekom zadnjeg sastanka (kolegija) održanog jučer u kabinetu župana Ernesta Petryja, načelnici i gradonačelnici elaborirali su probleme vezane uz vodo-opskrbu i kolektorske sustave na svojim područjima. Tijekom izjave koju su novinarima nakon sastanka dali župan Petry i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković bilo je riječi i o području Općine Perušić.

Načelnik ove općine Ivica Turić potvrdio nam je kako se kreće s realizacijom sveukupne aglomeracije ovoga područja.

-Taj projekt bit će dodatak naših nastojanja da se stupanj ekologije na području Općine Perušić dodatno poveća. Prema tome projektu izvršit će se kompletna aglomeracija u vrijednosti većoj od 300 milijuna kuna. U ovim ljetnim danima u pojedinim ličkim općinama već postoji bojazan o redukcijama pitke vode za potrošače. Mi na sreću nemamo takvih problema. Niti sa količinama niti s kvalitetom vode, naglasio je načelnik Turić.
Podsjetimo da se u Perušiću trenutno gradi stambena zgrada HEP-a, Vatrogasni dom, obnavlja se školska zgrada, realizira više infrastrukturnih zahvata za realizaciju HES Kosinj, u tijeku je proširenje i obnova groblja, izgradnja nogostupa na dionici Perušić centar-Kvarte…

M. S.