Petar Krmpotić ponovno predsjednik

0

    GOSPIĆ – Delegati na Izbornoj skupštini Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice  Grada Gospića održanoj sinoć u dvorani POU «dr. Ante Starčević» ponovno su povjerenje ukazali dosadašnjem predsjedniku Petru Krmpotiću. Od 157 glasova Krmpotiću su pripala 154, dok su tri listića ostala nezaokružena. Potpredsjednik HDZ-a na nacionalnoj razini i predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović pozdravio je predstavnike 11 Temeljnih ogranaka stranke s područja Gospića.

– Nema dvojbi kako je ovo najjača gradska i županijska organizacija HDZ-a, imamo najbolje rezultate u našoj izbornoj jedinici na zadnjim izborima. Vi ste snaga naše stranke jer se nikada oglušili na poziv stranke i Domovine. Danas sam bio s našim prijateljima iz Zagorja. Osjeća se jedan novi poriv, jedan zamah u želji za promjenama, za demokratizacijom naše stranke. Ja od svih vas tražim da nakon provedenih unutarstranačkih izbora, za koje sam uvjeren da ću doći na kormilo stranke, i dalje poštujemo sadašnju predsjednicu stranke. Nema ignoriranja, niti omalovažavanja. Promjene nam trebaju jer je naša stranka nakon 22 godine postojanja polučila najgori izborni rezultat na nacionalnoj razini. Ne želim ignorirati niti sadašnju Vladu, iako se u mnogo čemu ne slažem s radom te Vlade. Ako postanem predsjednik naše stranke susrest ću se s premijerom Milanovićem i zatražiti konsenzus oko nekoliko ključnih pitanja vezanih uz gospodarstvo i financije. HDZ je uvijek imao sposobne ljude koji mogu pomoći i nadam se da će Vlada tu pomoć prihvatiti. To je borba za bolju Hrvatsku od koje HDZ nikada neće odustati, rekao je između ostaloga potpredsjednik HDZ-a dr. Darko  Milinović koji se osvrnuo na nedemokratičnost aktualne predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor kada mu je javno prigovorila što je bio nazočan na skupštinama Zajednice žena Katarina Zrinska i Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije. O radu GO HDZ-a grada Gospića govorio predsjednik Petar Krmpotić koji se pri tom zahvalio na demokratskom ozračju koje se osjećalo na svim predizbornim skupovima HDZ-a, kao i na svim izbornim skupštinama temeljnih ogranaka.

– Gospićki je HDZ bio i ostao rekorder po broju glasova na svim izborima provedenim od 1990. godine, bilo da je riječ o parlamentarnim, lokalnim ili predsjedničkim izborima. Jedna od velikih prednosti naše ogranka, kao i stranke u cjelini je velika razgranatost temeljnih ogranaka na kojima počiva naša snaga. Stalno smo u kontaktu s ljudima na terenu, prilazimo svakom građaninu, pomažemo gdje možemo i znamo za svaki problem u nekom mjestu. Veliku ulogu u tom povezivanju imaju Mjesni odbori i ovom prigodom se želim zahvaliti svima koji sudjeluju u njihovom radu za boljitak svakog čovjeka, zaključio je predsjednik GO HDZ-a Gospić Petar Krmpotić. Skup je pozdravio i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić, ne dvojeći pri tome kako će HDZ u svibnju dobiti novog predsjednika, a ne predsjednicu.

 – Čast mi što ovdje sjedimo s budućim predsjednikom naše stranke dr. Darkom Milinovićem. Od mnogih građana, simpatizera stranke, kao i članova HDZ-a svakodnevno dobivamo upite «Što se to događa u HDZ»? Ne događa se ništa posebnoga, događa se jedan demokratski proces, ali moram s žaljenjem reći da dobivamo negativne impulse upravo od nekih uvaženih članova stranke koji su se do jučer kleli u demokraciju. Naš sugrađanin dr. Milinović po anketama vodi za čelno mjesto stranke. U njega imamo neograničeno povjerenje jer se dokazao kao čovjek i političar, kao dragovoljac Domovinskog rata i naš sugrađanin koji razumije sve probleme, od svakog Mjesnog odbora do vrha države. Naša je stranka od samoga početka stvaranja slobodne i neovisne Hrvatske dala prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana kojega neizmjerno štujemo, bila najzaslužnija u najtežim danima rata, ali mi ne živimo u prošlosti već zajednički gradimo bolju budućnost, kazao je gradonačelnik Milan Kolić.

                                                                                                            M. S.