Plitvička jezera-kutak raja koji pripada cijelom svijetu

Unatoč online kupnji ulaznica za ulaz u NP Plitvička jezera posjetitelja ne nedostaje niti zadnjega tjedna mjeseca kolovoza. Za razliku od dugogodišnje „hoo-ruk“ navike kupnje ulaznica, sada svaki posjetitelj točno zna u koje vrijeme i gdje će ući u park. Jedine kolone koje smo jučer vidjeli bile su vezane uz potvrde ulaza, ali i taj postupak traje vrlo kratko.

Takvi su redovi tek uvodna dekoracija i potvrda još jedne uspješne turističke sezone. Ulaskom u park gužvi više nema. Čak niti kod vidikovca s kojega puca pogled na Veliki slap. Nakon nešto kiše rijeka Plitvica pomalo se vratila u normalu. Nije to ono impozantno obilje vode na kakvo smo naučili jer je sušno ljeto učinilo svoje. Ipak je palo dovoljno kiše da „curkanje“ Velikog slapa zamijeni žubor, dostatan da se ispod 78 metara visokog slapa načini traženi prirodni kumulativ što prodire u sva ljudska osjetila.

Nastavak ispod oglasa

Na jezeru Kozjak smirujuće scene. Svih osam elektro-brodova prevoze posjetitelje, nema čekanja niti nekadašnjih redova dugih i po 100-200 metara. Doznajemo kako će NP Plitvička jezera i ove godine imati rezultate na tragu lanjskih kada ih je vidjelo gotovo 1,8 milijuna ljudi. Iz cijeloga svijeta. Stoga nije literalna hiperbola  ponoviti kako ovaj kutak raja pripada cijelom svijetu!

M.S./L.O.