Zelena zastava našla se na pravome mjestu

0

Osnovna škola „dr.Ante Starčević“ Pazarište-Klanac imala je jučer dva razloga za slavlje. Prigodnom svečanošću obilježen je Dan škole, a ionako odličnu svečarsku atmosferu uzdigao je još jedan detalj: podignuta je Zelena zastava kao simbol pripadnosti ove škole Međunarodnoj zajednici Eko – škola.
U pozdravnom govoru ravnateljica škole Marija Čović pozdravila je sve prisutne, te se ukratko osvrnula na postignute uspjehe tijekom ove školske godine. Također je uručila i zahvalnice kumovima Eko – odbora: Liming d.o.o. i N.S.B. d.o.o., kao i zaslužnim učenicima na predstavljanju škole na državnom natjecanju. Osim učenika, djelatnika škole i roditelja, među uzvanicima bili su i predstavnici Grad Gospića, Ličko – senjske županije, Mjesnih odbora, Opće bolnice Gospić, Udruga LEA, „Pčelice“ i Društva „Naša djeca“. Na spomen velikanu naše povijesti, Ocu Domovine, repliku rodne kuće dr. Ante Starčevića koju su izradili sami učenici, a primili su je izaslanici Grada Gospića.
Kao i uvijek u ovakvim prigodama, svečanost je bila prožeta nastupom folkloraša, ritmičke skupine, čule su se recitacije i upriličili igrokazi. Neraskidivi dio ozračja bio je vezan u dječje eko-poruke i dokazanu svijet o važnosti suživota čovjeka i prirode. Zelena zastava, kao dokaz ukupne eko-svijesti djece i odraslih, i ovoga se puta našla na jarbolu škole koja to svakako zaslužuje.

L. O.