Policija raskrinkala pokušaj prometne muljaže

0
Ekskluzivna fotografija s mjesta nesreće

Policijska uprava ličko-senjska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom i 63-godišnjakinjom (oboje s područja Gospića) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja. O čemu je riječ?

Već je bilo govora o pokušaju muljaže vezano uz prometni udes od 25. rujna ove godine kada je pijani vozač skrivio prometnu nesreću pa nagovorio 63-godišnjakinju da policijskim službenicima koji su vršili očevid prometne nesreće, što se dogodila u Brušanima, lažno prikaže da je zapravo ona upravljala vozilom. Bakica je to i učinila. Doznajemo da su u trenutku prometne nesreće koja se zbila u Brušanima u jednom od automobila bili „viđeniji lokalni političari“ u vedrom alkos-stanju .

Alkoholiziran je bio i 31.-godišnjak iz Gospića koji je jučer nešto iza 20 sati u Smiljanu skrivio prometnu nesreću kada je sa 1.84 g/kg alkohola u krvi izgubio nadzor nad automobilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u prednji dio osobnog automobila gospićke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 50-godišnjakinja iz Gospića. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 50-godišnjakinja, dok je 31-godišnjak lakše ozlijeđen te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

L.O.