Policija traga za lopovom nakon krađe u nacionalnom parku

0
Pixabay

Nacionalni park postao je mjesto neugodnog incidenta jučer, 14. travnja 2024., kada je nepoznati počinitelj iz torbe otuđio novčanik s novcem i dokumentima, u vlasništvu 68-godišnjeg državljanina Singapura. Policijske snage su odmah pokrenule potragu za počiniteljem protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija koristi ovu priliku da savjetuje građane i turiste o važnosti opreza, posebno u mjestima poput nacionalnih parkova gdje je velika gužva. Savjetuje se da novac i dokumente nikada ne ostavljate bez nadzora, te da posebnu pažnju obratite u situacijama kada vas netko može pratiti ili prilikom neobičnih socijalnih interakcija.

Oglas

U slučaju krađe, važno je odmah reagirati: potražite oko sebe u slučaju da je lopov možda odbacio novčanik, odmah obavijestite banku ako su ukradene bankovne kartice i zamolite nekoga da vas nazove ako vam je otuđen i mobitel, jer lopov možda nije daleko.

Građani i posjetitelji trebaju biti svjesni da su ovakve situacije, nažalost, sve češće i da je uvijek bolje biti unaprijed pripremljen i pažljiv. Policija nastavlja s naporima da pronađe počinitelja i poziva sve koji bi mogli imati informacije da se jave na broj 192.

L.O.