Policija upozorava na novu SMS prijevaru: Žena iz Otočca ostala bez 960 eura

0

Policijska postaja Otočac suočava se s novim slučajem računalne prijevare, nakon što je 66-godišnjakinja prijavila da je postala žrtva sofisticiranog online prijevaranta. Prema njezinoj prijavi, primila je SMS poruku s poveznicom na krivotvorenu web stranicu koja je navodila kako je dostava njezinog paketa obustavljena zbog nedostatka kućnog broja. Nakon što je unijela tražene informacije, s njezinog bankovnog računa nestalo je 960 eura.

Policija intenzivno traga za počiniteljem ovog kaznenog djela, s namjerom podnošenja kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Oglas

Ovaj incident poslužio je kao povod za policijsku upozorenje građanima da budu iznimno oprezni pri zaprimanju sličnih SMS poruka koje sadržavaju poveznice na internet stranice tražeći unos podataka s kreditnih kartica pod izlikom plaćanja troškova poštarine. Policija savjetuje da se takve poruke odmah zatvore i izbrišu, te da se podaci s kreditnih kartica nikada ne upisuju na sumnjive stranice kako bi se izbjegle potencijalne financijske prijevare.

L.O.