Policijska istraga u Gospiću: Osumnjičeni za teške krađe i provale

0

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad dvojicom muškaraca, 41-godišnjakom iz Udbine i 37-godišnjakom s područja Zadra, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.

Prema informacijama policije, 41-godišnjak je 17. siječnja ove godine u Gospiću provalio u osobni automobil gospićke registarske oznake, vlasništvo 67-godišnjaka iz Gospića, iz kojeg je otuđio novčanik s bankovnim karticama i osobnim dokumentima. Nakon krađe, osumnjičeni je koristio bankovne kartice za podizanje novca s bankomata, čime je oštetio vlasnika za iznos od 1200 eura.

Istraživanjem je utvrđeno i da postoji osnova sumnje da je 37-godišnjak s područja Zadra počinio dva kaznena djela teške krađe. Osumnjičen je da je noću 22./23. siječnja provalio u ugostiteljski objekt u Gospiću, odakle je otuđio 150 eura. Dodatno se sumnjiči za krađu novčanika od 76-godišnjakinje iz Gospića 23. siječnja, pri čemu je zadržao otuđeni novčani iznos od 100 eura, dok je novčanik s dokumentima i bankovnim karticama odbacio.

Policijska uprava nastavlja s poduzimanjem mjera i radnji u cilju suzbijanja i sprječavanja kaznenih djela te poziva građane na oprez i suradnju.

L.O.