Policijska postaja Otočac razotkrila opasnu vožnju: Optužni prijedlog za 29-godišnjaka

0

Nedavno provedeno kriminalističko istraživanje od strane policijskih službenika Policijske postaje Otočac rezultiralo je otkrivanjem serije ozbiljnih prekršaja prometnih propisa. Istraga je pokrenuta nakon što su na društvenoj mreži objavljene snimke neprimjerene vožnje, što je dovelo do sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, počinjenih od strane 29-godišnjeg muškarca iz Otočca.

Prvi incident dogodio se 2. veljače 2024., kada je vozač na autocesti A-1, na dijelu kroz Žutu Lokvu, u smjeru sjevera, vozio osobni automobil s zadarskim registracijskim oznakama brzinom od 205 km/h, iako je na toj dionici ograničenje brzine 130 km/h.

Oglas

Samo nekoliko dana kasnije, 10. veljače, isti vozač je, vozeći osobni automobil s zadarskim registracijama državnom cestom broj 50/2, iz smjera Otočca prema Gospiću, prošao kroz Prozor brzinom od 186 km/h, gdje je ograničenje brzine izvan naseljenog mjesta postavljeno na 70 km/h.

Daljnje istraživanje otkrilo je još jedan prekršaj koji se dogodio 29. veljače 2024. U jutarnjim satima, na državnoj cesti broj 52/1, između Gornjih Vrhovina i Donjeg Babinog Potoka, vozač je upravljao vozilom s gospićkom registracijom brzinom od 203 km/h unatoč ograničenju brzine u naseljenom mjestu od 40 km/h.

Zbog niza prekršaja, protiv 29-godišnjaka će nadležnom sudu biti upućen optužni prijedlog. Također, vozaču su uručene obavijesti o počinjenim prekršajima i obavezni prekršajni nalog. Ovaj slučaj služi kao strog podsjetnik na važnost poštivanja prometnih pravila i ograničenja brzine kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu.

L.O.