Policijska uprava ličko-senjska s partnerima obilježila Dan planeta Zemlje

Kroz II. komponentu projekta „Zdrav za 5,“ a povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja, danas je u Mukinjama organizirana 1. utrka Svetog Jurja.

Kroz ovu sportsku aktivnost nastojali smo ostvariti osnovne ciljeve projekta „Zdrav za 5“, a to su aktivno mijenjanje stavova i štetnih životnih navika o ovisnosti, aktivno mijenjanje stavova o nužnosti zaštite okoliša i prirode, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja. Zajedničkom organizacijom ove utrke policije i partnera, nadamo se da smo potaknuli djecu na aktivno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Nastavak ispod oglasa

Utrka je bila organizirana u 5 kategorija, i to kategorija za predškolce i vrtić, 1. – 2. razred, 3. – 4. razred, 5. – 6. razred i 7. – 8. razred, te su se natjecali predškolci dječjeg vrtića „Slapić“ iz Korenice i područnog ureda „Vidra“ iz Mukinja, učenici Osnovne škole Plitvička jezera iz Mukinja i Osnovne škole dr. Franje Tuđmana iz Korenice, a u utrci je sudjelovao i dječak iz Atletskog kluba Šibenik, koji je uz svoju predškolsku kategoriju otrčao još dvije kategorije.

Uz dječju utrku u kojoj je sudjelovalo 250 djece, zainteresiranim posjetiteljima i sudionicima utrke, na parkirališnom prostoru u sklopu „Športsko rekreacijskog centra Mukinje“, uz policiju i Službu civilne zaštite Gospić, svoju tehniku i opremu izložile su i ostale žurne službe – Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Gospić, Općinsko društvo Crvenog križa Plitvička jezera, Vatrogasna postrojba u gospodarstvu NP Plitvička jezera i Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije – ispostava Korenica.

Cijelu manifestaciju su organizirali Policijska uprava ličko-senjska uz pomoć suorganizatora Atletskog kluba Plitvice, Općine Plitvička Jezera, Javne ustanove Nacionalnog parka Plitvička jezera, Javne ustanove Baraćeve spilje, Turističke zajednice Općine Plitvička jezera, sponzora autoprijevoznika „Prijevoz Knežević“ i turističke agencije „Natura turist“.

Nakon podjele pehara, medalja i prigodnih nagrada, izvučen je sretni dobitnik tombole, jer svaki učesnik utrke je besplatno sudjelovao u tomboli,  a nagradu-bicikl je osigurao Atletski klub Plitvice.

Ovo lijepo druženje završeno je uz čestitke svima povodom Dana planeta Zemlje i Dana Općine Plitvička Jezera, uz riječi Goethea: “Priroda je jedina knjiga koja na svim listovima nudi mnogo sadržaja“.