Ponoćka u Otočcu

0

Generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons.mr.Tomislav Šporčić predvodio je na Badnjak, 24.prosinca, misu ponoćku u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, a poslužitelj oltara je bio bogoslov Josip Šimatović.

Uz mnoštvo vjernika i crkvu ispunjenu do posljednjeg mjesta , gdje su i kore Crkve bile pune vjernika na misi je nazočio i gradonačelnik Otočca Mario Barković.

U homiliji mons.Šporčić podsjetio je kako je teško zamisliti Hrvatsku bez ponoćke. Večeras slavimo rođenje bezgrešnog djeteta. Slavimo vlastito rođenje, rođenje za novi život. Rođenje djeteta je velika tajna. Što je život tog djeteta koji počima život u tijelu svoje majke ? Dijete treba iznijeti, donijeti na svijet. Donijeti život ne može se bez trpljenja. Rođenje i smrt idu zajedno, rađamo se da umiremo. Umrijeti znači ponovno se roditi. Marija je bilo iscrpljena žena. Kad god se u nama rađa nešto novo to nam stvara bol. Danas živimo u vremenu u kojem uživamo. Tko ne ulaže u život taj umire. Zašto teško prihvaćamo nešto novo ? To novo nema mjesta u našem svijetu. Mnogi nisu odrasli ostali su samo djeca, djeca u vjeri. Moramo se uvijek iznova rađati. Bez novoga rađanja ne možemo vidjeti kraljevstvo Božje, zaključio je mr.Šporčić.

Liturgijsko slavlje uveličao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama i s.Krešimirom Vuleta.

/ bib /