Ponovno pregršt medalja za djevojke i dečke iz kluba „Rux“!

Powerlifting klub „Rux“ iz Gospića iza sebe ima još jedan uspješan natjecateljski vikend. Međunarodno natjecanje pod nazivom „Najjači Turopoljac“ održano je u Velikoj Gorici. Za „Rux“ je nastupilo 6 natjecatelja. Po prvi puta nastupila je Sara Brodić u kategoriji kadeta do 67 kg. Njezin debi bio je u znaku zlata jer je Sara u deadliftu podigla impresivnih 115 kg i premoćno zauzela najviše mjesto na pobjedničkom postolju. Ova djevojka ima svega 17 godina a trener joj je poznati gospićki sportaš Sebastian Mašić. Zlato je osvojila i Višnja Škevin, Zagrepčanka ličkih korijena. U kategoriji master 2 do 57 kg Višnja je u disciplini powerlifting i solo bench press u čučnju podigla 67,5 kg, bench 53,5 kg, dok joj je rekord u deadliftu  112,5 kg. Total je iznosio 233,5 kg koji je bio više nego li dovoljan za 1. mjesto. Višnja nije stala na tome pa je u solo benchu podigla 53,5 kg, dovoljno za još jednu zlatnu medalju.

Hrvoje Rogić nastupio je  kategoriji open do 83 kg. U bench pressu podigao je 165 kg i osigurao 1. mjesto. Bio je ovo njegov osobni rekord, te apsolutno 3. mjesto u open kategoriji.

Nastavak ispod oglasa

Zlato je osvojio i Ivan Matanić u kategoriji kadeta do 93 kg. Ivan je podigao 130 kg u bench pressu i tako samlio konkurenciju!

Što napisati za predsjednika kluba Marija Rukavinu Ruxa? Osnivač i „glavni krivac“ za ovu i mnogobrojne sjajne priče gospićkog powerlifting kluba „Rux“, Marijo je na ovom natjecanju nastupio u kategoriji do 105 open. U bench pressu podigao je 207,5 kg, srušio je državni rekord, osvojio je zlatnu medalju, bio je najjači na ovom natjecanju i apsolutni pobjednik u bench pressu! Djevojke i dečki iz „Rux“-a iskrene čestitke i hvala vam !!!

M.S.