Ponovno u akciji prometna jedinica mladeži

0

U cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, a u suradnji s lokalnom vlasti gradova Gospića, Otočca i općine Plitvička Jezera, Policijska uprava ličko-senjska je i ove godine organizirala prijem učenika u Prometnu jedinicu mladeži. Cilj njihovog angažmana je prvenstveno da budu na pomoć svim sudionicima u prometu, posebno ugroženim kategorijama – djeci, starijim osobama i invalidima.

Zadaće pripadnika jedinice prometne mladeži proizlaze iz potrebe da se otklone neke loše prometne navike, kao što su parkiranja na nedopuštenim mjestima, nepropuštanje pješaka na pješačkim prijelazima i slično, te da se promiče pozitivno ponašanje važno za sigurnost u cestovnom prometu.

Oglas

Primljeno ih je ukupno 17, od čega osmero u Policijsku postaju Gospić, petero u Policijsku postaju Otočac, te četvero u Policijsku postaju Korenica.

Prometna jedinica mladeži na području ove PU djelovat će u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza, a njihovim angažmanom svakako bi se mogao smanjiti broj neželjenih ponašanja u prometu.