Poplave ponovno prijete

Obilne kiše koje su pale unatrag 24 sata ne bi se trebale intenzivnije odraziti na vodotoke dvaju najvećih ličkih rijeka, Gacke i Like. Rekao nam je to dipl. ing. Mladen Vodička, voditelj Vodno-gospodarske ispostave Hrvatskih voda za sliv Like.

-Kako se to uvijek događa nakon obilnih kiša, enormno povećanje vodostaja bilježimo u Donjim Pazarištima kod potoka Tisovac koji se jednim dijelom prelio preko ceste u mjestu Podastrana. Redovno obilazimo to područje i već smo proglasili najniži stupanj obrane od poplava na tom području, ističe Mladen Vodička. Na terenu su i članovi Stožera za obranu od poplava Grada Gospića na čelu s predsjednikom Ivanom Biljanom.

Nastavak ispod oglasa

-Za sada je voda ugrozila dijelove naselja Brušani, Lički Novi i Podastrana u Donjim Pazarištima. S obzirom da kiša i dalje pada za očekivati je probleme u prometu u nekoliko naselja Pazariškog kraja. Na terenu su stalno vatrogasne ekipe, u koordinaciji smo s predstavnicima Mjesnih odbora, Lika-ceste, GSS-stanica Gospić uvijek je spreman, kontaktirali smo i Policiju, Područni ured za zaštitu i spašavanje također je uvijek na dispoziciji tako da nas u smislu poplava dijelova u okolici Gospića takva situacija neće zateći nespremne, rekao je predsjednik Stožera za obranu od poplava grada Gospića Ivan Biljan nakon obilaska terena. Pročelnik PUZS Gospić Joso Živković o svemu je izvijestio nadređene službe i strukture, tako da je na svim razinama sve spremno za najgore. Ako je suditi po nepovoljnim vremenskim prognozama, svim sudionicima akcija obrane od poplava, a ponajviše pred građanima kojima voda učestalo „kuca na vrata“ , dolazi jedna tjeskobna noć.

H. J.