Posjetite Dane otvorenih vrata i saznajte sve o policijskom poslu

0

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini i Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“ za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava ličko-senjska organizira Dan otvorenih vrata u srijedu, 8. svibnja 2024. godine u vremenu od 9,00 do 12,00 sati ispred Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Korenici.

Tom prilikom će biti predstavljeni pojedini poslovi, odnosno rodovi policije (temeljna, interventna policija, kriminalistička, prometna, granična i prevencija) kao i dio opreme i tehnike kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, prehrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Profesionalni sportaši imaju podršku i u smislu dodatne prehrane, mogućnosti treniranja u sportskim klubovima i odlascima na natjecanje.

Jedan od partnera Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa „JUMICAR“ u sklopu programa prometne kulture za najmlađe postaviti će i mobilni poligon gdje će najmlađi imati priliku upoznati prometni svijet iz perspektive odraslih, odnosno svojih roditelja.

L.O.