Posvuda vrlo otežan cestovni promet i još hladnije

Kraj vremenskim neprilikama u Ličko-senjskoj županiji, kao i u ostatku Hrvatske, i dalje se ne nazire. Posvuda vladaju zimski uvjeti vožnje  na cestama, pri čemu valja istaknuti probleme s jakim vjetrom i snježnim nanosima na planinskim prijevojima Ljubovo, Vratnik i Baške Oštarije. Zbog orkanskih udara bure za sav  je promet zatvorena dionica Jadranske magistrale od Bakra do Svete marije Magdalene u općini Karlobag. Na ovoj dionici mjestimično ima snijega i leda.

Ovim podacima svjedoče i informacije iz DHMZ u 12 sati. Senj je mjerio + 0,2 stupnja C iznad nule, Gospić -4,7 i Zavižan       -12,2 stupnja C, uz udare bure jače od 120 km/h. Visina snijega kreće se od 27 cm u Gospiću, preko 50 cm u Otočcu, 60 cm u NP Plitvička jezera pa do rekordnih 72 cm na Zavižanu. Na pojedinim dionicama lokalnih i županijskih cesta u Lici  zabilježeno je  preko 5 metara visokih snježnih nanosa!

Nastavak ispod oglasa

Ponešto utješno djeluje prognoza vremena za sutra. Posvuda će vjetar ponešto oslabjeti, ali će njegovo smirivanje postupno pratiti sve niže temperature zraka. Ovoga vikenda meteorolozi predviđaju temperature zraka u kontinentalnoj Hrvatskoj i do   -15 stupnjeva C.

DHMZ/HAK