Poteškoće u radu HT-a: Ne mogu se dobiti hitne službe, ne rade bankomati..

0

DUZS je priopćio kako zbog poteškoća u radu fiksne i mobilne mreže Hrvatskog telekoma dolazi do problema pri uspostavi poziva prema žurnim službama.

“Intenzivno se radi na otklanjanju kvara”, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Na Facebook stranici HT-a brojni se korisnici žale da im ne radi fiksna mreža niti internet te se pitaju hoće li im netko reći o čemu se radi.

Prema njihovim porukama, čini se da HT ima problema od jučer.

“Trenutno su zabilježene poteškoće u korištenju telekomunikacijskih usluga. Intenzivno radimo na njihovom rješavanju te se ispričavamo radi eventualnih neugodnosti. Unaprijed vam se ispričavamo i zbog dužeg čekanja na odgovor.”, objavio je na Facebook stranici HT oko 8.40.

Ne rade bankomati, trgovine ne primaju kartice, ne radi ni burza

“Početak trgovanja na Zagrebačkoj burzi odgođen je zbog poteškoća na strani pružatelja telekomunikacijskih usluga. O početku trgovanja pravodobno ćemo vas izvijestiti.”, izvijestili su sa Zagrebačke burze.

Također brojne trgovine ne primaju kartice jer im ne rade POS uređaju, a ne rade niti brojni bankomati.

Problem bi trebao biti riješen tokom jutra

Problema s mrežom Hrvatskog telekoma (HT) ima na području cijele države, a oni bi mogli biti riješeni do 10.30 sati, doznaje Hina od Andreja Vujića iz odjela korporativnih komunikacija HT-a.

“Imamo problema s uspostavnom poziva, odnosno mrežom na području cijele države, ali trenutno najbolji stručnjaci Ericssona Nikole Tesle i HT-a rješavaju problem, pa se nadam da bi on mogao biti riješen do 10.30 sati”, kazao nam je Vujić, pritom ne želeći navesti o kakvom se kvaru radi.