Povijesna biciklijada „Brinje bike 2016.“

Slobodno se može reći da je u Općini Brinje uspješno organizirana prva „povijesna biciklijada“ pod nazivom “Brinje bike 2016”.
Biciklijada je bila namijenjena prvenstveno popularizaciji biciklizma gdje se jača i razvija fizičko i mentalno zdravlje mladih i starijih ljudi te kretanje po jedinstvenoj prirodi uz borovu šumu s medvjedima.
Nazočne je pozdravila u ime organizatora dir. TZ Općine Brinje Mira Špehar da osim ove prve povijesne biciklijade po prvi puta Općina Brinje pušta u sustav javne bicikle što čini još jednu dodatnu turističku pogodnost za općinu.
„Zahvaljujem ponajprije biciklističkom klubu „Frankopan“ iz Ogulina koji su nam pomogli u organizaciji biciklijade, kao i biciklističkom klubu „BK Promet“ iz Zagreba. Hvala i našim malenim curama, mažoretkinjama iz Otočca, a hvala i dir. TZ Ličko senjske županije Ivanu Radoševiću koji je uveličao našu sportsko rekreativnu manifestaciju. Moram pozdraviti i naše brinjske vatrogasce, naše planinare iz PD „Škamnica“(koji su pripremili 300 porcija graha)“ – kazala je dir. TZ Općine Brinje Mira Špehar.
Načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić svečano je otvorio prvu biciklijadu u Brinju te pustio u upotrebu 8 javnih bicikla, od kojih 2 na elektromotorni pogon. Mišljenja smo da je za početnu razvojnu turističku ponudu 8 bicikla dovoljno, no u svakom slučaju ravnat ćemo se po potrebama. Investicija za ove bicikle iznosila je 200.000 kn plus što je izdvojila 20 posto TZ Općine Brinje, kazao je načelnik Zlatko Fumić.Dražen Prša