Povodom brutalnog i nezakonitog policijskog uhićenja aktivista i hrvatskog branitelja Siniše Krčmareka

4

Uhićenja u Hrvatskoj već odavno nisu vijest, još od uhićenja bivšeg premijera. Dešavaju se svakog dana,hapse se vlasnici poduzeća,menadžeri Podravke,HEP-a.a parola “Zovi,samo zovi” pretvorila se u “Hapsi,samo hapsi.”

Ni uhićenja branitelja nisu novost. Uhićuju se svakog dana. Uglavnom pod optužbom za ratni zločin čime se oštrica bijesa kod naroda otupljuje,a bodovi u Haagu broje.

Među svim tim uhićenjima, na koja smo već oguglali, jedno se izdvaja. Riječ je o jučerašnjem uhićenju branitelja Siniše Krčmareka, predsjednika udruge Građanska solidarnost koja svakog utorka na Trgu Bana Jelačića organizira prosvjede protiv ulaska Hrvatske u EU.

Zahvaljujući današnjim tehnologijama, već sat vremena nakon uhićenja – na internetu se pojavila snimka uhićenja. Svatko tko ju je pogledao, ostao je zapanjen policijskom brutalnošću,plačem djece u pozadini i istinom da bi Siniša Krčmarek mogao biti bilo tko od nas! Naime,dva policajca, bez službenih znački,bez policijske kape, bez uhidbenog naloga, bez naloga za pretres nasilno otvaraju vrata dvorišta, pred djecom i ženom brutalno izguravaju Sinišu iz dvorišta, udaraju i nasilno ubacuju u policijski automobil.

Takav policijski postupak protivan je Ustavu i svim zakonima Republike Hrvatske!

Nije nam novost ni takvo policijsko postupanje.

Ali ovdje je ipak riječ o nečem novom i zastrašujućem – o odluci nekog iz vrha Vlasti da na bilo koji način ušutka protivnike ulaska Hrvatske u EU.

 

Dinko Perica