Pozitivna energija kao temelj života

1

U Galeriji remek djela Doma kulture Lovinac otvorena je sinoć izložba slika i skulptura zagrebačke umjetnice Marije Ujeviće Galetović. Pred očima mnoštva ljubitelja umjetnosti izložen je tek djelić prebogatog opusa ove dugovječne umjetnice čije su skulpture izlagane diljem svijeta.
U ime domaćina nazočne je pozdravio načelnik Općine Lovinac Hrvoje Račić, dok je o umjetničkom opusu Marije Ujević Galetović govorio Nikola Albaneže, povjesničar umjetnosti iz Karlovca. Marija Ujević Galetović nije krila zadovoljstvo što su njezina djela izložena u doista impresivnom izložbenom prostoru novoga Doma u Lovincu. Obraćajući se publici u nekoliko rečenica oslikala je svoju životnu filozofiju.
-Svijet oko nas prepun je lijepih stvari koje valja upijati i u njima uživati. Zato uvijek treba razmišljati pozitivno jer takav način poimanja svijeta oko nas proizvodi i puno pozitivne energije. Nesretni ljudi su obično narcisoidni i vječno nezadovoljni i njima ništa lijepoga ne „zapinje“ za oko, rekla je između ostaloga ova velika umjetnica.

M. S.