Predizborni skup HDZ-a u Bilaju

2

    BILAJ– U prostorijama osnovne škole u Bilaju  sinoć je održan još jedan predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice. U ime Temeljnog ogranka Bilaj nazočne je pozdravio predsjednik Stanko Šimunić, dok je član Nacionalnog odbora HDZ-a, gradonačelnik Milan Kolić podsjetio  na sličnost Vukovara i Bilaja. Naime, tijekom Domovinskog rata mjesni odbori Bilaj, Ribnik i Barlete bili su jedno vrijeme u potpunom neprijateljskom okruženju, ali se branitelji nisu predavali. O rezultatima stranke u nastojanjima da se povećaju standard i kvaliteta  života svih građana govorio je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Gospić Petar Krmpotić. Prvi čovjek ličkog HDZ-a i kandidat na stranačkoj listi dr. Darko Milinović nastupio je sinoć u Bilaju kao, kako je rekao, u svojoj kući jer mu roditelji potječu iz sela Bilaj i Barlete. Milinović se u dijelu govora koristio kraticom triju mjesnih odbora Bulaj, Barlete i Ribnik rekavši da je taj BBR u ratu bio jači od neprijateljskog VBR-a.

   – U ime svih građana Hrvatske, u ime generacija koje tek dolaze moram vam iskazati zahvalnost. To vam dugujemo za očuvanje hrvatske tradicije i vjere, za pobjede u Domovinskom ratu, za sva postignuća, a posebice na složnost mještana  koju preko HDZ-a pokazuju kada je potrebno riješiti bilo koji problem vezan uz infrastrukturu i općenito uz povećanje razine kvalitete života. Drugovi Milanović, Linić i Jovanović nisu se najprije željeli pokloniti Svetom Ocu  papi. Njima je to nepotrebno, suvišno. Zaboravili su ti drugovi koliko je Crkva značila i danas znači Hrvatskoj. Vatikan nas je prvi priznao još u vrijeme rata. Krunica oko vrata davala nam je, a  i danas nam daje snagu i nadu. To su ti drugovi zaboravili. Sada se iz političke mirovine vraća Dražen Budiša i veli da su ga «Milinovići i Kalmete» vratile na političku scenu. Ja mu iz Bilaja poručujem: Gospodine Budiša niste se trebali vraćati u politiku. Vlast ste već jednom prodali SDP-u, pa bi valjda željeli to učiniti ponovno. Nema šanse. Slobodno se vratite u političku mirovinu gdje i pripadate, istaknuo je u svojem govoru dr. Darko Milinović

     Budući je na ovim prostorima HDZ-a na svim proteklim izborima uvijek dobivao apsolutnu većinu dr. Milinović je istaknuo kako unatoč toj spoznaji HDZ i izvan predizborne kampanje revno obilazi sve mjesne odbore na području Ličko-senjske županije i susreće se s mještanima.

                                                                                     M. S.