Predstava : I drugi se razvode

0

Sinoć, 01.listopada,  u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu izvedena je predstava „I drugi se razvode „ koju je napisala Jadranka Prša, a režirala Snježana Orešković , a u izvedbi amaterskog kazališta „ Arupium“  Otočac . Tako je veliki broj građana Otočca u prepunoj velikoj sali uživao gledajući kazališnu predstavu. Predstavu je pratio i gradonačelnik Otočca Mario Barković sa suprugom.

Kako običnom poštanskom pošiljkom provjeriti bračnu (ne)vjernost te kako ona postaje i uzrokom nesporazuma, sumnji i nepovjerenja između supružnika, otvarajući poput Pandorine kutije pitanja o lažima i prijetvornosti njihova života, okosnica je dramske radnje ove kazališne predstave koja u kontekstu suvremene svakodnevnice propituje uvijek aktualne, sukobima prožete i intrigantne muško-ženske odnose….Zamišljena kao drama raspoloženja, tvorena, prije svega, od finih, titravih pokreta ljudskih duša, ipak nudi se i prepoznaje kao dinamična igra (ne)očekivanog obrata….

Uloge su igrali: Kornad Kiš ( Branko ), Julijana Kotvica ( Maja), Draženka Bešenić ( Dunja ), Elizabeta Božičević ( Susjeda ), Dijana Odorčić ( Irena ), Ivana Gomerčić ( Lidija ) i Milan Banić ( Dostavljač ).

U osmišljavanju i izradi kostima i scenografije sudjelovali su svi članovi ovog kazališnog ansambla. Ispicijent i rekviziter bila je Vera Bradičić, a zvučne i svjetlosne efekte odrađivao je Stjepan Kranjčević.

Premijera je bila u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac, u travnju 2009. godine .

Felix