Predstavljanje primjera dobrog socijalnog dijaloga u JUNP Plitvička jezera u okviru projekta „Socijalni dijalog i suvremeni industrijski odnosi – jučer, danas, sutra – mogućnosti i perspektive – MiP 2030“

0
Ilustracija/ Hotel Jezero

U hotelu jezero u NP Plitvička jezera u ponedjeljak, 13. svibnja u 10 održati će se press konferencija pod nazivom “Predstavljanje primjera dobrog socijalnog dijaloga u JUNP Plitvička jezera u okviru projekta „Socijalni dijalog i suvremeni industrijski odnosi – jučer, danas, sutra – mogućnosti i perspektive – MiP 2030“.

Novi sindikat s partnerima: Gradom Zagrebom, Hrvatskom udrugom radničkih sindikata, Zagrebačkim inovacijskim centrom d.o.o.,Hrvatskom udrugom za mirenje, Sindikatom kabinskog osoblja zrakoplova provodi projekt „Socijalni dijalog i suvremeni industrijski odnosi – jučer, danas, sutra – mogućnosti i perspektive –MIP 2030“ sufinanciran od Europske unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu od 1.140.801,83 kuna.

Cilj projekta je izrada analize okvira socijalnog dijaloga u EU zemljama i izrada prijedloga hrvatskog okvira za provedbu i razvoj socijalnog dijaloga do 2030.,promicanje dijaloga sa socijalnim partnerima radi razvoja novih standarda.

Projekt ostvaruje povećanje kompetencija 40 zaposlenih i zainteresiranih članova partnerskih organizacija kroz razvoj modula osposobljavanja, razmjene iskustava i upoznavanje primjera najbolje prakse u području socijalnog dijaloga od čega je to svakako socijalni dijalog koji se vodi u Javnoj ustanovi Nacionalni park Plitvička Jezera između poslodavca i sindikata.

Na konferenciji će o detaljima projekta prisutne upoznati članovi projektnog tima, Tomislav Kiš, voditelj i Gordana Gaće, koordinatorica projekta, a o primjeru dobrog socijalnog dijaloga u JU NP Plitvice – sudionici kolektivnih pregovora, predstavnici poslodavca i sindikata.

L.O.