Predstavljena brošura o fenomenu senjske bure

0

Kao nastavak na radionicu „Fenomen senjske bure – bura kao prepoznatljiv brend Grada Senja“, Udruga za bolju kvalitetu življenja u zajednici „Senj 21“ je u Gradskoj knjižnici u Senju predstavila turistički prospekt o buri što predstavlja nastavak započetog projekta.

„Buru želimo prikazati u boljem i pozitivnom svjetlu. Iz nje pokušavamo izvući dobro i predstaviti je u novoj dimenziji. Tako smo u brošuri nastojali prikazati buru kao nešto ugodno. Ona je fenomen jer je dio života u Senju. Uz nju je vezana arhitektura, prehrana i drugi segmenti života.“, rekao je Miroslav Prpić, dr.med., zamjenik senjskog gradonačelnika i predsjednik Udruge „Senj 21“.

Oglas

Brošura koja je tiskana na hrvatskom i engleskom jeziku prezentira prednosti i pozitivne strane bure, kao što su npr. ljekovito djelovanje na naše tijelo, bura kao izvor energije, poboljšanje kvalitete i okusa hrane, a sadrži i neke izreke iz kojih proizlazi da su Senjani naučili živjeti s burom i onda kad ne puše duže vrijeme već je se zažele.

Bura je razlog tome da Senj prosječno u godini ima samo jedan maglovit dan i čak 2 240 sati sunčanog sjaja.

„Vjerujem da će brendiranje bure Senju kao turističkom gradu dati još jednu dimenziju koja će ga učiniti zanimljivijim i turistički atraktivnijim“, dodao je Prpić.

Nakon predstavljanja brošure, u senjskoj Gradskoj knjižnici otvorena je izložba fotografija s motivima bure autora Mile Mrakovića.

A.P.