Predstavljeni novi načelnici policijskih postaja PU ličko-senjske

0

GOSPIĆ – Lička policija danas je dobila 7 novih načelnika policijskih postaja koje je novinarima predstavio njihov šef, načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar.

Načelnike, među kojima je i jedna žena – Višnja Borčić  koja preuzima mjesto načelnice  Policijske postaje Gospić  – imenovao je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić na prijedlog načelnika PULS-a.

Oglas

Načelnica policije Gospić Višnja Borčić u MUP-u je zaposlena od 1991. godine. Završila je diplomski studij na Pedagoškoj akademiji u Gospiću i stekla zanimanje diplomirani učitelj. Od značajnijih dužnosti u policiji obavljala je poslove donačelnice odsjeka kadrovskih poslova, policijske službenice za zakonitost postupanja, te pomoćnice načelnika PP Gospić za sigurnost cestovnog prometa.

Načelnikom Policijske postaje Otočac imenovan je Zvonko Vrban koji je u MUP-u zaposlen od 1990. godine. Završio je preddiplomski studij na Visokoj policijskoj školi i stekao zanimanje stručni prvostupnik kriminalistike. Od značajnijih dužnosti u policiji obavljao je poslove kriminalističkog službenika i pomoćnika načelnika za policiju u PP Otočac.

Načelnikom Policijske postaje Donji Lapac imenovan je Goran Jurković, dosadašnji načelnik Policijske postaje Donji Lapac. U MUP-u zaposlen je od 1991. godine. Završio je diplomski studij na Visokoj policijskoj školi i stekao zanimanje stručni specijalist kriminalistike. Od značajnijih dužnosti u policiji obavljao je poslove pomoćnika načelnika za kriminalističku policiju u PP Korenica i načelnika PP Donji Lapac.

Načelnikom Policijske postaje Korenica  imenovan je Stipe Sabljić koji je u MUP-u zaposlen od 1992. godine. Završio je diplomski studij na Visokoj policijskoj školi i stekao zanimanje stručni specijalist kriminalistike. Od značajnijih dužnosti u policiji obavljao je poslove šefa smjene u PP Korenica, načelnika PP Donji Lapac, PP Korenica i PP Gospić.

Načelnikom Policijske postaje Senj imenovan je Mario Jančić koji je u MUP-u zaposlen je od 1995. godine. Završio je poslijediplomski studij na Pravnom fakultetu u Rijeci i stekao  zanimanje sveučilišni specijalist kriminalističkog istraživanja. Od značajnijih dužnosti u policiji obavljao je poslove  pomoćnika šefa smjene Operativnog dežurstva, policijskog službenika za pomorsku policiju u Odjelu policije, kriminalističkog službenika za gospodarski kriminalitet, načelnika PP Karlobag.

Načelnikom Policijske postaje Karlobag imenovan je Marko Došen koji je u MUP-u zaposlen od 1994. godine. Završio je preddiplomski stručni studij na Veleučilištu u Rijeci i stekao  zanimanje stručni prvostupnik ekonomije. Od značajnijih dužnosti u policiji obavljao je poslove vođe sektora, pomoćnika načelnika PP za policiju u PP Gospić.

Načelnikom Policijske postaje Novalja imenovan je Željko Prenđa, dosadašnji načelnik Policijske postaje Novalja. U MUP-u zaposlen je od 1992. godine. Završio je diplomski studij na Visokoj policijskoj školi i stekao zanimanje stručni specijalist kriminalistike. Od značajnijih dužnosti u policiji obavljao je poslove zapovjednika ispostave Novalja i načelnika PP Novalja.

L.O.