Prevara putem društvene mreže: Žena (72) iz Otočca izgubila više od 7 tisuća eura

0

Policijski službenici Policijske postaje Otočac suočavaju se s novim slučajem računalne prijevare, nakon što je 72-godišnja žena prijavila značajan financijski gubitak. Oštećena je, putem jedne društvene mreže, naišla na oglas o prodaji dionica, što je rezultiralo gubitkom od više od 7.000 eura.

Žrtva je stupila u kontakt s ženskom osobom koja je stajala iza oglasa i na njenu uputu uplatila 200 eura na bankovni račun u Litvi. Nakon izvršene transakcije, obaviještena je o podizanju novca s njenog računa, a kasnije je shvatila da je prevarena za znatno veći iznos.

Policija aktivno traga za počiniteljem ove prijevare i najavljuje podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. U svjetlu ovog događaja, izdaje se upozorenje građanima da budu oprezni prilikom komunikacije s nepoznatim osobama na internetu. Posebno se naglašava važnost zaštite osobnih podataka, brojeva bankovnih kartica, zaporki za internetsko bankarstvo i ostalih osjetljivih informacija koje se tiču autorizacije bankovnih transakcija.

L.O.