Prezentacija Like na Munchenskom sajmu nekretnina

1

Na Münchenskom sajamu poslovnih nekretnina Expo Real 2011 koji je održan od 4. – 6. listopada 2011. godine Hrvatska gospodarska komora sa svojim članica – agencijama i tvrtkama prisustvovala je na ovom prestižnom međunarodnom sajmu . Na sajmu je bilo 37000 posjetitelja uključujući i 16 319 tvrtki izlagača iz 34 zemlje svijeta. Sajam se održavao u 6 hala na 64 000 četvornih metara.

Najveći B2B sajam za komercijalne nekretnine u Europi usmjeren je na umrežavanje, tržišne orijentacije i vrijedne poslovne kontakte . Republika Hrvatska predstavila se na štandu HGK od 50 m2,na vrlo dobroj poziciji na samom ulazu u halu A1, a predstavile su se – agencije za promet nekretninama i tvrtke Biliškov, Kastel, PBZ nekretnine, Aggemo, Lika nekretnine, Burza nekretnina i Ingra.

Štand je bio dobro posjećen, interes za ulaganje u RH postoji pogotovo u velika zemljišta, turističke kapacitete ( hotele i golf igrališta ), poslovne zone, punionice vode i kupnju otoka.
Agencije – tvrtke većinom su i konzultantske kuće pa su razmijenile poslovne kontakte s potencijalnim investitorima, novim klijentima i uspostavili kontakte za daljnju poslovnu suradnju.

Pojedini predstavnici tvrtki sudjelovali su na konferencijskim programima, radionicama, predavanjima i okruglim stolovima gdje su izmjenjivali ideje i uspostavili kontakte za nastavak suradnje.

Za Ličko-senjsku županiju postoji interes za ulaganje u izgradnju logističkih centara, kupnju i izgradnju hotela, punionica vode ( u radu ili kupnja koncesija ), turističkih objekata – auto kampova, proizvodnja auto dijelova ( poslovne zone – veća površina zemljišta ) , izgradnja Gerontoloških centara i dr.

( bib )