Prihvaćen proračun Udruženja obrtnika Gospić za 2012. godinu

0

GOSPIĆ – Članovi Skupštine Udruženja obrtnika Gospić raspravljali su o nekoliko točaka dnevnog reda koje je trebalo riješiti prije isteka tekuće godine.

         Na prijedlog Upravnog odbora prihvaćen je  proračun za 2012. godinu u iznosu 188.000 kuna što je identično ovogodišnjem te plan rada u kojemu je u prvom planu zaposlenost obrtnika i kapaciteta, rad sekcija i komorskog sustava u cjelini, strukovno obrazovanje, socijalna i druga briga za obrtnike, sajmovi i promidžba obrtništva, stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja, suradnja s lokalnom samoupravom itd.

      Prisutne na sastanku  u gospićkom Vatrogasnom domu  izvještavali su predsjednik  Marko Sokolić i tajnik Željko Mataija te dodali da je, uz ostalo, nakon raspisanog natječaja odluka o stipendiranju donesena za Josipa Hećimovića iz perušićke Kose, učenika prvog razreda vodoinstalaterske struke koji je prije nekoliko godina u tragičnim okolnostima ostao bez oca.

Također je bilo govora o nastupu Udruženja obrtnika Gospić na međunarodnom sajmu u Šibeniku kao i pozivu da gospićko udruženje iduće godine bude partner udruženju obrtnika Šibenik. Od ostalih aktivnosti istaknuta je organizacija predavanja za vozače o tahografima, ukazivanje na ozbiljnost problema s prijevozom za javne potrebe zbog čega je i prihvaćen Zakon o sprječavanju neregistrirane djelatnosti.

Sjednici je nazočio i Ivan Radošević, direktor prodaje gospićke Croatia osiguranja, koji je nazočnim predstavio obrtnički paket kreiran kroz projekt Obrtnik i partner.

Predsjednica OK LSŽ, Ana Šerić Konjikovac, informirala je članove Skupštine o ovogodišnjim aktivnostima u HOK.