Prihvatni centar za izbjeglice u Gospiću nastavlja s radom

Ovih dana se Gospićem pronijela informacija po kojoj će se uskoro ugasiti Prihvatni centar za izbjeglice. Za (ne)točnost ove informacije pitali smo voditelja Prihvatnog centra Josu Živkovića.

-U ovakvim uvjetima Prihvatni centar za izbjeglice u Gospiću radit će do 1. travnja ove godine. Od tada se u kontekstu rada ovog centra mijenja jedino to što će prispjele izbjeglice nakon prihvata i evidentiranja biti odmah prevezene u kolektivni smještaj u Gospiću, Karlobagu, Korenici i drugdje u našoj Županiji.
Povremeno nam izbjeglice stižu i ovih dana, ali nama nije problem u bilo koje doba dana ili noći te ljude prebaciti u obližnje centre na kolektivni smještaj. Ponavljam kako se ništa ne mijenja i mi ćemo kao Prihvatni centar Gospić i dalje izvršavati svoju humanitarnu zadaću i pomagati tim ljudima, naglasio je voditelj centra Joso Živković.

Nastavak ispod oglasa

Kroz Prihvatni centar za izbjeglice Gospić do danas je prošlo 1 370 izbjeglica iz ratom postradale Ukrajine. Izbjeglice ovih dana svakodnevno pristižu, ali u daleko manjem broju nego li je to bilo na početku ruske invazije na Ukrajinu.

M.S.