Prijava za ocjenjivanje objekata obiteljskog turizma

0

Vlasnici smještajnih kapaciteta s područja Grada Senja imaju na raspolaganju još deset dana  za prijave  kako bi sudjelovali u akciji „Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2017.“. Nakon toga će se provesti  ocjenjivanje smještaja u domaćinstvima i  najboljima dodijeliti nagrade i priznanja za najbolje objekte u obiteljskom turizmu koja će biti svečano uručene na Forumu obiteljskog smještaja 2017. u Zagrebu.
Smještajni objekti obiteljskog turizma ocjenjuju se u 11 različitih kategorija, a svaki privatni iznajmljivač može se prijaviti u najviše tri kategorije:

 1. Najbolji smještaj na obali
 2. Najbolji smještaj u gradu
 3. Najbolji smještaj za obitelji
 4. Najbolji smještaj za aktivan odmor
 5. Najbolji smještaj za wellness odmor
 6. Najbolji smještaj za boravak s ljubimcima
 7. Najbolji smještaj bez barijera
 8. Najbolji eko smještaj 
 9. Najoriginalniji smještaj
 10. Najbolji smještaj u prirodi
 11. Najbolji smještaj u seoskom turizmu

Nositelj ocjenjivanja objekata obiteljskog turizmaje  Zajednica obiteljskog turizma pri HGK čije je Vijeće definiralo kategorije i metodologiju ocjenjivanja. Pri tome će  bodovati  pokazatelji poput  iskorištenosti kapaciteta na temelju otvorenosti objekta; ocjena na online platformi po izboru vlasnika/domaćina; prezentacija objekta na web-stranici (dodatni bod za objekte koji imaju vlastiti web); specijalizirani sadržaji i usluge. Postupak ocjenjivanja provest će Povjerenstvo vrednovanjem dostavljenih podataka, a konačni redoslijed najboljih dobit će se zbrojem bodova po svim pokazateljima.

TZ/L. O.