Prijem i čestitke Andriji Tomiću, gospićkom maturantu sa zlatnom medaljom u boksu

0

Državni prvak u boksu u lakoj kategoriji nedavno je postao Andrija Tomić (18), član BK „Gospić“, maturant Srednje strukovne škole Gospić. Ovim povodom je danas gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa suradnicima upriličio prijem mladog šampiona i njegovog oca i ujedno trenera Antonija. Gradonačelnika Starčevića zanimali su brojni detalji protekloga natjecanje koje je kratko prepričao Andrija.

-Pa bilo je pomalo „tijesno“ na samome početku finalnog meča. Onda je presudila moja kondicija i znanje. Na koncu meča sudci su mi jednoglasno dali pobjedu. Moje pripreme bile su podosta mukotrpan i težak proces jer smo se pripremali u vrlo teškim uvjetima. Treninge smo održavali i vani. S obzirom na uvjete u kojima smo trenirali ovo je doista odličan rezultat, pripovijeda Andrija, svakako jedini državni prvak čiji klub nema boksački ring.

Gradonačelnik Starčević se zahvalio na izvrsnom rezultatu Andrije Tomića, kao i na činjenici da unatoč skromnim uvjetima treninga BK „Gospić“ postiže sve zapaženije rezultate.

-Stoga ti čestitam na ovome velikom uspjehu, na zavidnim rezultatima i promicanju imena grada Gospića. Ovo je tvoj osobni uspjeh, uspjeh tvoga trenera Antonija, uspjeh kluba. Drago mi je da Gospić kao mali grad ima još jednog vrhunskog sportaša, ovoga puta kroz tvoju pobjedu. Moj ponos je tim veći jer sportaši i klubovi iz Gospića imaju bolje rezultate nego li klubovi iz mnogo većih gradova. Želim ti nove sportske uspjehe, s nadom tvoga daljnjeg napretka kao seniora jer sam uvjeren da ćeš nastaviti pronositi ime grada Gospića, Like i Ličko-senjske županije, istaknuo je gradonačelnik Starčević i Andriji predao ček na iznos od 500 eura.

Prijemu je nazočila zamjenica gradonačelnika Kristina Prša koja se pridružila čestitkama, s nadom da će Andrija Tomić tek u narednim godinama iskazati svoju sportsku zrelost i iznimne rezultate. Njegov trener i otac je iskusni boksač Antonijo Tomić zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli u pripremama Andrije i njegovih kolega.

-Vrhunski rezultati u bilo kojem sportu ne postižu se preko noći. Da bi se uvježbao dobar senior u boksu potrebne su najmanje 2-3 godine rada. Uzmete bi neku sportsku nadu u boksu s 15 godina starosti, možda ima prve uspjehe s 18. Mi smo uspjeli. S ovim uspjehom smo na boksačku kartu Hrvatske stavili grad Gospić. Zato kada danas stižemo na neko natjecanje svi govore „stigli su naši Gospićani, bit će dobrih mečeva“! Volio bih da za treninge imamo bolje uvjete, da ta djeca već s 10-ak godina ulaze u te boksačke vode. Za boks postoje krive percepcije nekakvim tučama i makljaži. Boks je doista plemenita vještina, svi boksači se nakon mečeva izgrle, poštuju se i druže, naveo je trener Antonijo Tomić.

L. O.